Εγγραφές στο Νέο Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Αγαπητοί Γονείς,
εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ Αριθμ. Φ.7/ΦΜ/98404/Δ1 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023, στο σχολείο μας θα λειτουργήσει νέο αναβαθμισμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα με τελική ώρα αποχώρησης των παιδιών στις 5:30 μ.μ.

Το νέο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου θα αναπτύσσεται σε τρεις ζώνες.

Στην πρώτη (από 1.20 μ.μ. έως 2 μ.μ.) οι μαθητές θα γευματίζουν.

Στη δεύτερη (2.10 μ.μ. έως 3.50 μ.μ. με δεκάλεπτο διάλειμμα) θα μελετούν και θα προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.

(Ειδικότερα για το σχολικό έτος 2022-2023 υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης μαθητών στι 2:55 μ.μ.)

Η τρίτη ζώνη (3.55 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.) τιτλοφορείται «σχολικοί μαθητικοί όμιλοι» μπορεί να περιλαμβάνει πληθώρα αντικειμένων ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που θα τοποθετηθούν στο σχολείο μας. Οι γονείς μπορούν να πάρουν το παιδί τους, αντί για τις 5.30 μ.μ., στις 3:50 μ.μ. συμπληρώνοντας ανάλογα την αίτησή τους.

Για τη ίδρυση και λειτουργία του διευρυμένου τμήματος (4:00 μ.μ. έως 5:30 μ.μ.) απαιτείται συμμετοχή τουλάχιστον 10 μαθητών/τριών.

Η εγγραφή στο Διευρυμένο Ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια. Η συμμετοχή των παιδιών στο Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα (εφόσον εγγραφούν) είναι υποχρεωτική για όλες τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο Διευρυμένο Ολοήμερο παρακαλούνται να προσέλθουν στο σχολείο και να καταθέσουν την αίτηση τους έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:30.

Ανακτήστε την αίτηση από εδώ

Όσοι γονείς επιθυμούν να αποχωρούν τα παιδιά τους στις 2:55 μ.μ. ή στις 3:50 μ.μ. δε χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση (ισχύουν αυτές που έχουν κατατεθεί).

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Αξιολογήστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *