Ζωγραφική στην ύπαιθρο!

Θέμα: “Η μελέτη της σχέσης φωτός και σκιάς στο σχέδιο και το χρώμα”

Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο μαθημάτων σχετικά με τα πλαστικά στοιχεία και τη μελέτη φωτός και σκιάς στο σχέδιο και κατ’ επέκταση στην ζωγραφική, βγήκαμε στο προαύλιο του σχολείου για να δούμε από κοντά το παράδειγμα της Φύσης.

Σε σημεία με έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός – σκιάς στάθηκε ο καθένας μας και σε λευκά χαρτιά Α4 αποτυπώσαμε τα σχήματα που αντανακλούνταν στο χαρτί. Δώσαμε έμφαση στη λεπτομέρεια και στην ένταση κατά την σχεδίαση, όσο και στο να μοιάζουν τα σχήματα όπως εάν θέλαμε να τα κάνουμε ακριβώς αντιγραφή.

Μόλις ολοκληρώσαμε τη σχεδίαση με γραμμές αρχίσαμε να αποτυπώσουμε τα σχήματα, χρωματίζοντας τα  με τη δημιουργική μας φαντασία.  Ο καθένας μας επινόησε  τους πιο ωραίους συνδυασμούς που θεωρούσε πως ταίριαζαν στο σχέδιο του και έτσι χρησιμοποιώντας απλά υλικά (χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους) διασκεδάσαμε πολύ και φτιάξαμε ευφάνταστες ζωγραφικές δημιουργίες-αποτυπώσεις.

Τα έργα μας συνδύαζαν το πραγματικό με το φανταστικό ισορροπημένα, αφού μελετήσαμε τις μεταβάσεις από το σχέδιο στο χρώμα, από το ένα χρώμα στο άλλο και από το φως στην σκιά».

Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΠΕ08, 2ο Δ.Σ. Λαυρίου, Τμήμα Ε2

 

Αξιολογήστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *